Condensatieketel

Een condensatieketel is een condenserende ketel waarbij de waterdamp in de vrijgekomen verbrandingsgassen continu kan condenseren. Vandaar de term: condensatieketel. Door deze condensatie wordt de geproduceerde warmte nuttiger gebruikt. Een condensatieketel of hoogrendementsketel levert in vergelijking met een traditionele CV-ketel of laagrendementsketel een energiebesparing van om en bij de 10%. Condensatieketels voldoen aan de toenemende behoefte naar meer energiebesparende methodes van verwarming. Zo goed als alle geplaatste CV-ketels zijn condensatieketels. Is uw huidige CV-ketel ouder dan 20 jaar? Dan vervangt u hem bij voorkeur door een condensatieketel. Met deze ingreep kan u tot wel 35% besparen op uw energiefactuur.

 

Condensatieketel verplicht vanaf september 2015

Zo is het plaatsen van een condenserende cv-ketel vanaf 26 september 2015 verplicht. Investeren in milieuvriendelijke wijzen van verwarmen wordt de standaard.

 

Mazout condensatieketel

Een mazout condensatieketel of condensatieketel op mazout levert een rendement dat een stuk hoger ligt dan bij een traditionele mazoutketel. Met dit type condensatieketel bedraagt de besparing voor mazout al snel meer dan 15%. Zo warmt de woning sneller op en verliest u minder geproduceerde warmte via de rookkanalen van de woning. (Mazout condensatieketel zijn +/- 2000 € duurder dan gas condensatieketels)

Gascondensatieketel – Hoogrendementsketel

Een gascondensatieketel of condensatieketel op gas levert eveneens een rendement dat een pak hoger ligt dan een traditionele gasketel. Met dit type condensatieketel bedraagt de besparing voor gas al snel meer dan 10%. Zo warmt de woning sneller op. Traditionele gasketels verliezen immers veel geproduceerde warmte via de schoorsteen van de woning.

Contacteer ons

Thermo Klima

Tel : 014/31 13 12

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website : www.thermoklima.be

Glaswolstraat 13A

2400 Mol